Spesifikasi GT Mobile GT-888 Yang Ohsem !

Spesifikasi GT Mobile GT-888 Yang Ohsem !
5 (100%) 1 vote

gt-888, gtmobile,Applikasi GT Dollar, GT Dollar, GT Mobile, GT Robot, GT Wonder Boy, GTDollar, Harga GT Mobile, pelancaran GT Dollar, Robot GT,Assalamualaikum,

Hari ini aku nak kongsikan tentang spesifikasi sebuah telefon pintar yang baru saja menerjah pasaran Malaysia iaitu GT-888 keluaran syarikat GT Mobile. Harga kalau korang nak tahu memang berpatutan, untuk GT 888 ni korang boleh dapatkan dengan harga SGD 368.

 

gt-888, gtmobile,Applikasi GT Dollar, GT Dollar, GT Mobile, GT Robot, GT Wonder Boy, GTDollar, Harga GT Mobile, pelancaran GT Dollar, Robot GT,

Aku kongsikan beberapa spec yang boleh korang buat penilaian, untuk GT-888 ini, handphone ini mengunakan Android 5.1 Lollipop dan bodynya bersaiz agak besar. Model GT-888 ini juga mempunyai dua warna iaitu Metal Gray dan juga Silk Silver. Untuk aku, aku memilih Metal Gray sebab dia nampak lain sikit dengan handphone yang lain, barulah nampak kelainan kat situ kan 🙂

gt-888, gtmobile,Applikasi GT Dollar, GT Dollar, GT Mobile, GT Robot, GT Wonder Boy, GTDollar, Harga GT Mobile, pelancaran GT Dollar, Robot GT,

Faktor lain yang aku suka tentang GT-888 ini ialah RAM dia, RAM dia bersaiz 2GB dan saiz storan dia sebesar 16GB. Jadi bagi aku yang suka main game dan tangkap gambar ni. Aku boleh simpan banyak game dan gambar di dalam handphone ni.

gt-888, gtmobile,Applikasi GT Dollar, GT Dollar, GT Mobile, GT Robot, GT Wonder Boy, GTDollar, Harga GT Mobile, pelancaran GT Dollar, Robot GT,

Handphone GT-888 ni juga mempunya satu fungsi yang agak berlainan dengan handphone lain, GT-888 ini mempunyai fungsi HotKnot yang berfungsi untuk dia peranti boleh berkongsi gambar, lagu atau file-file lain dengan lebih cepat dengan mengunakan Wifi, dengan hanya merapatkan dua handphone ini kita dapat berkongsi file di antara satu sama lain. Terbaik kan!

gt-888, gtmobile,Applikasi GT Dollar, GT Dollar, GT Mobile, GT Robot, GT Wonder Boy, GTDollar, Harga GT Mobile, pelancaran GT Dollar, Robot GT,

Aspek lain yang memberi kepuasan kepada penguna GT-888 ini ialah saiz skrinnya. GT-888 ini bersaiz 5.5 inci dan berdifinisi tinggi iaitu Full HD 1280 x 720, dan yang menariknya, GT-888 mengunakan skrin jenis IPS OGS iaitu lebih nipis dan mengunakan Corning Gorilla Glass 3 iaitu berfungsi lebih tahan lasak. Lelaki memang sesuai untuk pakai handphone ni. 😀

gt-888, gtmobile,Applikasi GT Dollar, GT Dollar, GT Mobile, GT Robot, GT Wonder Boy, GTDollar, Harga GT Mobile, pelancaran GT Dollar, Robot GT,

gt-888, gtmobile,Applikasi GT Dollar, GT Dollar, GT Mobile, GT Robot, GT Wonder Boy, GTDollar, Harga GT Mobile, pelancaran GT Dollar, Robot GT,

Untuk kamera, ini adalah bahagian yang paling ditunggu-tunggu oleh sesetengah penguna handphone, kamera belakang GT-888 ini ialah 8MP dan kamera depan iaitu kamera untuk kaki-kaki selfie ialah 5MP, dan paling best juga, kamera depan handphone ini disekalikan dengan flash, jadi kalau nak selfie dalam gelap pon boleh !. kalau nak selfie tu, ajak aku sekali, kalau tak ajak dia dah tak jadi selfie, dia jadi selfish! 😀

gt-888, gtmobile,Applikasi GT Dollar, GT Dollar, GT Mobile, GT Robot, GT Wonder Boy, GTDollar, Harga GT Mobile, pelancaran GT Dollar, Robot GT,

Antara yang menarik mengenai GT-888 ni, handphone ini boleh dicas dengan pantas, dalam masa 15minit jer korang dah boleh cas batteri 35% ! haaa jadi kepada sesiapa yang terdesak nak pakai handphone tetapi batteri lemah. Fungsi ini sangatlah membantu.

Ok untuk korang faham lebih jelas, aku share kan beberapa video untuk rujukan korang

Ok kalau korang nak tahu lebih lanjut spesifikasi GT-888 ni aku letakkan gambar di bawah

gt-888, gtmobile,Applikasi GT Dollar, GT Dollar, GT Mobile, GT Robot, GT Wonder Boy, GTDollar, Harga GT Mobile, pelancaran GT Dollar, Robot GT,Haaaa, kalau korang nak order handphone ni, korang boleh terus ke website diorang. http://www.gtmobile.sg/

5 thoughts on “Spesifikasi GT Mobile GT-888 Yang Ohsem !

  1. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau http://www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.