Shooting Walla Rancangan Makanan Bersama Blogger

Shooting Walla Rancangan Makanan Bersama Blogger
5 (100%) 1 vote
lontong goreng, fickles cafe, special, menu, Salted Egg Squid, Monte Cristo, Sliders, Herb Crusted Lamb Rack
Gigih tu baca skrip hehe

Assalamualaikum,  hari ni aku nak kongsikan dengan korang salah satu shooting yang aku terlibat iaitu rancangan Walla. Rancangan Walla ini ialah satu rancangan yang dihoskan oleh Brian dan di dalam rancangan ini juga menjemput blogger sebagai salah seorang hos undangan. Setiap episod seorang blogger akan dijemput sebagai hos undangan, Jadi peluang seperti ini tidak patut dilepaskan oleh setiap blogger kerana dengan program rancangan seperti ini lah akan memberi blogger satu pengalaman baru kepada blogger tentang bagaimana pengambaran rancangan televisyen dilakukan.

lontong goreng, fickles cafe, special, menu, Salted Egg Squid, Monte Cristo, Sliders, Herb Crusted Lamb Rack
Melantak naik gila ini oranggg

Terima Kasih teramat sangat aku ucapkan kepada RTM kerana sudi menjemput aku untuk turut serta dalam rancangan Walla musim kedua ini. Aku dikhabarkan audien yang menonton rancangan walla ini untuk musim pertama adalah dalam ratusan ribu rakyat Malaysia. Tahniah dan syabas aku ucapkan, harap2 musim baru ni lagi gempak dan meletup lagi InsyaAllah

Makan lagi fickles cafe
Makan dan terus makan HAHA

Untuk episod aku kali ini aku akan memperkenalkan sebuah Cafe yang terkenal dengan lontong goreng. Cafe yang terlibat ialah Cafe Fickles yang terletak di Taman Tun Dr Ismail TTDI. Perkara lain yang membuatkan aku meminati Cafe ini ialah bagaiman cara design kedai ini dipersembahkan. Menurut tuan kedai Fickles Cafe ni, design cafe menunjukkan tentang identiti dan sifat fickles itu sendiri. Fickles ini aku difahamkan ialah tidak tetap, selalu berubah ubah.. Jadi design yang dipamerkan adalah melambangkan tentang ciri fickles itu.

lontong goreng, fickles cafe, special, menu, Salted Egg Squid, Monte Cristo, Sliders, Herb Crusted Lamb Rack
Fokus makan dan shooting 😀

Di dalam rancangan Walla ini aku memperkenalkan beberapa menu penting yang terdapat di Fickles Cafe ini. Menu yang paling utama ialah Lontong Goreng 🙂 ..  Menu yang lain seperti Salted Egg Squid, Monte Cristo, Sliders dan Herb Crusted Lamb Rack. Selain lontong goreng dia yang special. Menu yang aku paling suka ialah Salted Egg Squid. Tapi Monte Cristo pon aku suka, Sliders pon aku suka. Herb Crusted Lamb Rack pon aku suka jugak !! Semua lah aku suka !! Nyum Nyum Nyum 😀

lontong goreng, fickles cafe, special, menu,
Lontong Goreng
lontong goreng, fickles cafe, special, menu, Salted Egg Squid, Monte Cristo, Sliders, Herb Crusted Lamb Rack
Monte Cristo
lontong goreng, fickles cafe, special, menu, Salted Egg Squid, Monte Cristo, Sliders, Herb Crusted Lamb Rack
Salted Egg Squid
lontong goreng, fickles cafe, special, menu, Salted Egg Squid, Monte Cristo, Sliders, Herb Crusted Lamb Rack
Sliders
lontong goreng, fickles cafe, special, menu, Salted Egg Squid, Monte Cristo, Sliders, Herb Crusted Lamb Rack
Herb Crusted Lamb Rack

Haaaa.. Tengok gambar pun dah terliur air liur. Jadi kalau korang nak try sendiri korang boleh pergi sendiri ke Fickles Cafe yang terletak di Taman Tun Dr Ismail TTDI. Untuk rancangan walla episod ni. korang boleh tunggu pengumuman dari aku hehe. Mungkin dalam bulan Oktober 2016.. InsyaAllah

Untuk alamat

Fickles Cafe

11, Jalan Wan Kadir,

60000 Taman Tun Dr Ismail,

KL, Malaysia

11 thoughts on “Shooting Walla Rancangan Makanan Bersama Blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.