Nizam Ijam Dalam Pengakuan Musim Ke 3 RTM

Nizam Ijam Dalam Pengakuan Musim Ke 3 RTM
5 (100%) 1 vote

nizam, ijam, pengakuan, rasuah, drama rasuah, rtm, lakonan, pesalah, lokap sprm, jauhi rasuah, lakonan rasuah, penjara, baju, oren, drama, filem, movie, mahkamah, kamera,

Hari ni aku nak share dengan korang tentang salah satu drama bersiri kerjasama RTM dan SPRM… Drama ni arahan pengarah Anjang Kirana .. Drama ini menceritakan tentang kisah benar yang diceritakan semula untuk tatapan dan pengajaran kepada semua penonton.. Aku melakonkan watak pesalah namanya Kamal Arifin seorang yang  cuba merasuah seorang pakcik untuk selesaikan masalah tanah…

nizam, ijam, pengakuan, rasuah, drama rasuah, rtm, lakonan, pesalah, lokap sprm, jauhi rasuah, lakonan rasuah, penjara, baju, oren, drama, filem, movie, mahkamah, kamera,

Aku rasa ini antara karakter yang agak berat yang pernah aku bawak.. Karakter seorang pesalah yang menceritakan semula kesalahan-kesalahan yang pernah dilakukan sebelum ini…  Aku harap drama kali ni dapat memberi pengajaran yang baik kepada penonton tentang bahayanya gejala rasuah ni..

nizam, ijam, pengakuan, rasuah, drama rasuah, rtm, lakonan, pesalah, lokap sprm, jauhi rasuah, lakonan rasuah, penjara, baju, oren, drama, filem, movie, mahkamah, kamera,

Gejala rasuah yang boleh merosakkan negara.. Merosakkan keluarga dan harapan keluarga… Dan yang paling penting ialah dosa yang kita dapat yang akan kita bawak hingga ke akhirat kelak..

Ini adalah video promo lakonan aku di dalam pengakuan tayangan RTM

Jangan lupa saksikan Episod 2 ( Tanah ) dalam dokudrama Pengakuan pada hari isnin 23/3/2015 jam 11.05 mlm hanya di TV1..

Posted by The True Story : #Pengakuan 3 on Thursday, March 19, 2015

Posted by The True Story : #Pengakuan 3 on Thursday, March 19, 2015

kolau korang nak tengok drama penuh.. korang boleh pergi terus ke link ni http://myklik.rtm.gov.my/desktop/video/6912

 

PESANAN: Ini adalah lakonan semata-mata.. jangan kat luar nanti jumpa aku lepas tu tangkap aku lak HAHA

3 thoughts on “Nizam Ijam Dalam Pengakuan Musim Ke 3 RTM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.