Tanah Aina Farrah Soraya – Santai dan Bercuti di dalam Hutan

Tanah Aina Farrah Soraya – Santai dan Bercuti di dalam Hutan
5 (100%) 1 vote

tanah aina, nature, eco tourism, raub, ahang, percutian ,cuti, aktiviti, sekolah, hutan, air terjun, ping pong, flying fox dalam hutan, rimba, ikan, air sungai, hotel hutan, chalet dalam hutan,

Assalamualaikum semua.. Kali ni aku nak share dengan korang tentang pengalaman aku bercuti sambil shooting di Tanah Aina, sebuah tempat eco tourism yang boleh korang lawat bila-bila cuti sekolah nanti atau pon time korang nak bercuti nanti.. Tanah Aina ini adalah sebuah chalet yang mewah dan di hiasi dengan suasana hutan yang sangat rileks dan santai.. πŸ˜€

tanah aina, nature, eco tourism, raub, ahang, percutian ,cuti, aktiviti, sekolah, hutan, air terjun, ping pong, flying fox dalam hutan, rimba, ikan, air sungai, hotel hutan, chalet dalam hutan,

Tanah Aina ni menyediakan beberapa jenis pakej percutian yang korang boleh pilih mengikut bajet korang… dan Tanah Aina ni ada beberapa tempat yang boleh korang pilih mengikut lokasi idaman korang … Antara lokasinya ialah

Tanah Aina Farrah Soraya in Raub, Pahang
Tanah Aina Farhana in Desaru, Johor
Tanah Aina Fareena in Lentang, Karak
Tanah Aina Farouq in Raub, Pahang
Tanah Aina Azareena Restaurant in Bentong, Pahang
Tanah Aina Fahad in Ulu Dong, Raub, Pahang

Screen Shot 2015-06-05 at 11.23.08 AM

Screen Shot 2015-06-05 at 11.23.57 AM

Tapi dalam entry kali ini aku nak cerita dan fokuskan dengan korang ialah Tanah Aina Farrah Soraya yang terletak di Raub Pahang.. Sesuai dengan temanya iaitu Journey Of Love Back To Nature.. Tanah Aina menyediakan bilik dan fasiliti yang lengkap untuk mengunjungnya berehat dalam masa yang sama menikmati suasana hutan dan air terjun yang indah dan menenangkan jiwa πŸ˜€

Screen Shot 2015-06-05 at 11.24.18 AM

Screen Shot 2015-06-05 at 11.24.35 AM

Di dalam Tanah Aina Farrah Soraya ini jugak korang berpeluang untuk melihat sendiri kehidupan hutan dan bunyik2 dar dalam hutan yang semestinya membuatkan anda rasa rileks dan tenang jer… Kepada yang stress2 kat bandar tu boleh datang bercuti di Tanah Aina k πŸ˜€

Screen Shot 2015-06-05 at 11.25.01 AM

Antara kemudahan yang di sediakan di Tanah Aina ialah tempat beriadah yang lengkap.. Korang boleh menikmat susana hutan dan beriadah sepuasnya apabila korang sampai di sini πŸ™‚ Antara aktiviti riadah yang boleh korang lakukan ialah Flying Fox, Mandi air tejun, Bowling padang, Main ping pong dan bermacam2 lagi…

Tapi dalam entry kali ini aku nak cerita dan fokuskan dengan korang ialah Tanah Aina Farrah Soraya yang terletak di Raub Pahang.. Sesuai dengan temanya iaitu Journey Of Love Back To Nature.. Tanah Aina menyediakan bilik dan fasiliti yang lengkap untuk mengunjungnya berehat dalam masa yang sama menikmati suasana hutan dan air terjun yang indah dan menenangkan jiwa :D

Tapi dalam entry kali ini aku nak cerita dan fokuskan dengan korang ialah Tanah Aina Farrah Soraya yang terletak di Raub Pahang.. Sesuai dengan temanya iaitu Journey Of Love Back To Nature.. Tanah Aina menyediakan bilik dan fasiliti yang lengkap untuk mengunjungnya berehat dalam masa yang sama menikmati suasana hutan dan air terjun yang indah dan menenangkan jiwa :DHaa.. nampak tak tu.. kat sini pon disediakan tempat untuk korang bermain chess.. Abaikan muka model bajet pro kat atas tu.. yang penting… Kita lepak.. tenang kan minda.. rehat kan diri dan tajamkan otak.. HAHA

Tapi dalam entry kali ini aku nak cerita dan fokuskan dengan korang ialah Tanah Aina Farrah Soraya yang terletak di Raub Pahang.. Sesuai dengan temanya iaitu Journey Of Love Back To Nature.. Tanah Aina menyediakan bilik dan fasiliti yang lengkap untuk mengunjungnya berehat dalam masa yang sama menikmati suasana hutan dan air terjun yang indah dan menenangkan jiwa :DDi Tanah Aina Farrah Soraya jugak korang boleh berjungle tracking menuju ke air terjun yang cantik untuk korang melakukan apa-apa aktiviti riadah.. di kawasan air terjun tu korang boleh buat aktiviti terjun kerana tempat terjun dan alatan keselamatan semuanya telah di sediakan oleh Tanah Aina.. Syiok kan !!

tanah aina, nature, eco tourism, raub, ahang, percutian ,cuti, aktiviti, sekolah, hutan, air terjun, ping pong, flying fox dalam hutan, rimba, ikan, air sungai, hotel hutan, chalet dalam hutan,

tanah aina, nature, eco tourism, raub, ahang, percutian ,cuti, aktiviti, sekolah, hutan, air terjun, ping pong, flying fox dalam hutan, rimba, ikan, air sungai, hotel hutan, chalet dalam hutan,

tanah aina, nature, eco tourism, raub, ahang, percutian ,cuti, aktiviti, sekolah, hutan, air terjun, ping pong, flying fox dalam hutan, rimba, ikan, air sungai, hotel hutan, chalet dalam hutan,

Tengok abang ni main flying fox kat Tanah Aina Farrah Soraya ni.. steady jer sambil senyum2.. HEHE πŸ˜€

Screen Shot 2015-06-05 at 11.27.13 AM

Screen Shot 2015-06-05 at 11.27.30 AMKalau nak cerita pasal bilik yang ada kat Tanah Aina ni… Memang aku boleh cakap tahap yang terbaik la… Gred A.. Selesa, Kemas, Bersih dan paling seronok bila tidur kat chalet Tanah Aina Farrah Soraya ni.. kita boleh feel tido kat rumah.. Tapi dalam hutan… Tak perlu khemah2… Terbaik !

Screen Shot 2015-06-05 at 11.28.46 AM

Screen Shot 2015-06-05 at 11.29.07 AM

Screen Shot 2015-06-05 at 11.29.34 AM

Amacam? aku harap lepas korang baca entry ni boleh la memberi sedikit penjelasan kepada korang tentang tempat perlancongan yang terdapat di Tanah Aina ni.. πŸ™‚ Boleh2 la plan dengan family untuk pergi melawat dan berehat kat sana.. Β Cukuplah dulu penulisan aku sampai sini.. Nanti kita jumpa kat next entry yer hehe

Untuk maklumat lanjut mengenai Tanah Aina korang boleh lah melawat website Tanah Aina.. Segala detail aku sediakan kat bawah πŸ˜€

Website: http://www.tanah-aina.com

No Tel: 0166090493 (Juliet) or 0102265815 (Neni)

emel: booking@tanah-aina.com

3 thoughts on “Tanah Aina Farrah Soraya – Santai dan Bercuti di dalam Hutan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.