Farm In The City – Kanak Kanak Dan Pet

Farm In The City – Kanak Kanak Dan Pet
5 (100%) 1 vote

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

Jika korang adalah peminat pet, haiwan peliharaan, kura kura gergasi dan percutian di zoo yang dipenuhi pet, atau pon korang berminat nak membawa anak korang bermain dengan burung secara dekat. aku cadangkan korang membeca entry ni sampai abis :).

Assalamualaikum.. hari ni aku nak share dengan korang tentang salah satu tempat perlancongan yang sesuai untuk korang membawa anak2 korang bermain dengan pelbagai binatang peliharaan dengan lebih dekat. Kanak – kanak disini berpeluang untuk menyentuh dan merasai bagaimana dan apa rasa apabila menyentuh haiwan – haiwan dengan lebih rapat lagi..

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

Korang jugak berpeluang untuk memberi makan burung.. Haaa yang ni pon menarik.. korang hanya perlu letak makanan yang disediakan ditangan korang, selepas tu burung2 ni akan datang dan hinggap di tangan korang dan makan. Aku cerita kat sini tak best, korang kena datang dan rasa sendiri, baru la feel dia lain!! 🙂

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

Aku perhatikan kalau kanak2 yang tinggal di bandar dan x merasai suasana kampung. Mereka berpeluang untuk merasa suasana kampung.. Antara aktiviti yang aku maksudkan ialah menyauk ikan di longkang haha… Dulu masa aku duduk kampung, hari2 aku ke parit untuk sauk ikan… Antara ikan yang popular yang aku sauk ialah ikan karin, ikan haruan haha.. Lejen kan 😀

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

Kat sini jugak korang berpeluang untuk memegang kura-kura raksasa.. Haa bukan saja korang berpeluang untuk pegang sahaja.. korang juga berpeluang untuk memberi makanan kepada kura-kura raksasa.. Aku boleh jamin itu adalah pengalaman paling bermakna dalam hidup korang 🙂

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

Dalam Farm In The City ni jugak ada tasik buatan… tapi tasik ini menarik kerana ada ikan , tapi bukan ikan yang menarik, yang lebih menarik ialah apabila korang nak bagi ikan makan, korang hanya perlu bunyikan loceng yang disediakan, dan ikan ikan ini akan datang secara dekat dengan korang dan menunggu makanan yang akan korang bagi .. Haaa ini adalah antara keunikan Farm In The City yang takde kat tempat lain 😀

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

pets, haiwan, binatang, kanak, malaysia, tempat, perlancongan, melancong, cuti, tourism, kucing , burung, ikan, makanan, kandang

Ok, antara haiwan dan binatang lain yang boleh korang lihat disini ialah ayam serama, ular, rusa, kancil, Itik dan pelbagai binatang lagi korang boleh lihat di Farm In The City ini.. Jadi aku harap kalau korang nak rasa kelainan yang ada di sini korang boleh lah datang sendiri dan rasai sendiri apakah kelebihan yang ada di Farm In The City

Untuk maklumat lanjut korang boleh lah rujuk di

Website: http://www.fitc.com.my/
Address: Jalan Prima Tropika Barat 2, Taman Prima Tropika, 43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia
Phone:+60 3-8941 2099

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.