Pengalaman Menaiki Cruise Tasik Putrajaya

Pengalaman Menaiki Cruise Tasik Putrajaya
5 (100%) 2 votes

Assalamualaikum.. hari ni aku nak sharekan dengan korang pengalaman aku menaiki Cruise Tasik Putrajaya salah satu tarikan paling menarik yang terdapat di Putrajaya.. Pada mula aku pergi dah tentu aku risaukan tentang harga tambang untuk menaiki Cruise ni… Nama pon dah Cruise kan dah tentu kita akan risau tentang harga yang agak mahal… Tapi yang menarik kat Cruise Tasik Putrajaya .. Korang boleh menaiki Cruise ni dengan harga serendah rm 15 sahaja 😀

Nak cerita tentang pengalaman memang la sangat berbaloi.. Terutama bila korang naik cruise ni pada waktu malam.. Memang cantik view dia… Dengan angin yang sepoi2 bahasa… akan membuatkan korang terus lena kat atas Cruise tu 😀 . Dari atas Cruise tu korang akan di bawa mengelilingi seluruh tasik Putrajaya.. Di dalam perjalanan Cruise tu korang akan melalui jambatan-jambatan yang terkenal di Putrajaya .. seperti jambatan Putra, jambatan Seri Wawasan, dan macam2 jambatan lagi 🙂

Kat Cruise ni jugak ada disediakan perkhidmatan untuk event.. Banyak drama dah shoot dalam Cruise ni.. banyak jugak artis2 yang kawin dah di langsungkan di dalam Cruise ni… Menarik kan? 🙂 Masa korang naik jer Cruise ni.. korang akan di beri penerangan oleh pemandu pelancong yang menerangkan tentang kawasan2 yang di lawati sepanjang korang menaiki Cruise ni.. Cruise ni ada beberapa jenis dan Cruise ni di pandu oleh Kapten yang sangat berpengalaman… 🙂

cruise, putrajaya, tasik, harga, tiket, tempat, menarik

 

Saja jer aku letak gambar aku bagi bukti yang aku dah naik kehkehkeh

Apa tunggu lagi datang r Putrajaya dan try sendiri 😀

6 thoughts on “Pengalaman Menaiki Cruise Tasik Putrajaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.