#WifKL2013 Yang Hebat

#WifKL2013 Yang Hebat
Rate this post

Assalamualaikum.. kali ni aku sama-sama datang untuk memeriahkan lagi satu event besar yang berlangsung di Kuala Lumpur Convensyen Center iaitu event WifKL… Yang palin best sekali event ni aku dapat berjumpa sendiri dengan CEO Tune Talk, Bekas Perdana Menteri Sweden, CEO FormulaOne dan ramai lagi.. Banyak juga perkara yang membuatkan aku kagum masa aku datang.. pelbagai menda kreatif yang aku jumpa… Antaranya mesin buat pizza, Basikal buluh, baju yang diperbuat oleh buluh dan banyak lagi laa..

#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem,

Sampai jer sana aku dah dihidangkan dengan beg yang sangat kreatif.. beg yang diperbuat oleh barang-barang yang dikitar semula… dan aku tak sangka dia akan menjadi beg yang giler2 super ohsem macam ni 😀 .. Ramai awek2 cakap beg ni cantik.. terus dalam kepala aku.. wahhh giler save bajet lepas ni HAHA

#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem,
smart kan beg kitar semula ni 😀
#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem,
beg dan semua yang kami dapat 😀

 

Walaupun event ni dalam bentuk forum dan booth… Jangan korang tak percaya kehadiran yang datang di event sangat2 ramai dan power… Penuh dewan Konvenyen ni dengan audien yang ingin tahu bagaimana CEO-CEO ni melakukan Inovasi bagi memastikan produk mereka sentiasa lebih maju daripada orang lain..

#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem,
ramai kan.. 😀
#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem,
Bekas Perdana Menteri Sweden Mr Goran Persson

 

#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem,
Tan Sri Rafidah Aziz dan Jonathan Lo CEO Tune Talk
#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem,
Ucapan dari Mr Sugata Mirata tentang inovasi pembelajaran di India

Lepas jer aku dengar talk dari semua pakar0pakar ni.. aku terus bergerak untuk melihat booth yang di buka di sepanjang WifKL2013 ni… kat sini aku boleh nampak.. Orang Malaysia sememangnya kreatif dan banyak langkah2 kreatif yang digerakkan walaupun orang yang kreatif tu hanyalah berumur 15 tahun ! hebatkan? 😀

#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem,

#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem, mesin pizza, mesin aiskrim
ni adalah mesin aiskrim yang sangat diet sehingga 0 % gula!

#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem,

#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem, basikal buluh
basikal yang diperbuat daripada buluh 🙂
#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem, , robot
comelkan robot ni 😀

 

#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem, , robot
ade gaya orang Astro Awani x? 😀
#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem, , robot
sempat lagi online kat Convention Center ni 😀
#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem, , robot
Pentas Exposition #wifKL2013
#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem, , robot
Mesin Aiskrim Diet!
#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem, , robot
paper #WifKL2013
#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem, , robot
Inilah dia Meson Pizza yang besar giler…

Ni lah Vending Machine Pizza Pertama di Asia… Dan Pizza akan mampu siap dalam masa 3 minit jer… 😀

#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem, , robot

#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem, , robot
bersama akak yang ada kat booth.. giler sporting 😀
#wifKL2013, program inovasi, event, blogger, perdana menteri sweden, ceo tune talk,, CEO f1, Mark Gallagher, jonathan lo, Dr Rashid Alleem, , robot
aku bersma banner #WifKL2013 yang sememangnyer ohsem 😀

Kalau ditanya kat aku… berbaloi ker tak aku attend Event macam ni… Event ilmu bagi aku semuanya berbaloi… Banyak pengalaman CEO ni kongsi sepanjang event ni.. Antaranya yang aku paling keperitan KRU yang mula bukak first single.. 10 buah lagu, 8 buah kena ban.. Tapi sekarang korang tengoklah KRU .. Satu syarikat yang besar dan semestinya menjadi idola kepada generasi muda untuk terus ber INOVASI!!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.