Talent Corp SFCF Oct 2013

Talent Corp SFCF Oct 2013
5 (100%) 1 vote

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Assalamualaikum.. kali ni aku nak share tentang satu program yang di beri oleh syarikat pengiklanan blogger terkemuka Malaysia iaitu Nuffnang.. Kali ni Nuffnang mengajak aku untuk sama2 memeriahkan lagi program Talent Corp SFCF Oct 2013 (PPP) yang berlangsung di Dewan Seri Budiman Uitm Shah Alam.

Talent Corp SFCF Oct 2013 (PPP) atau dikenali sebagai Career Attack ni bertujuan untuk memberi peluang kepada pelajar dan graduan Uitm dan majikan untuk mengendalikan proses temuduga dengan lebih mudah dan khusus mengikut minat pelajar tersebut..

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Program ini aku tengok sangat-sangat meriah dengan kehadiran beberapa syarikat besar seperti Bank Rakyat, Cimb Bank, Pizza Hut dan pelbagai syarikat terkemuka Malaysia yang lain. Program seperti ini amatlah digalak khususnya untuk pelajar-pelajar yang baru saja tamat pengajian. Dan program sebegini juga memudahkan majikan untuk mencari pekerja baru yang betul-betul meminati jawatan yang ditawarkan.

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Kalau korang nak tahu lebih 73 buah syarikat yang menyertai program ini dan lebih 3000 peluang pekerjaan yang menanti graduan-graduan yang sedang mencuba nasib di dalam program ini. Program ni memang sangat-sangat berbaloi terutama bagi pelajar-pelajar terutama yangsedang mencari kerja…

Aku share dengan korang gambar masa program ni berlangsung

 blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Antara calon dan pelawat yang hadir memeriahkan program Talent Corp SFCF Oct 2013 (PPP)

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Pendaftaran untuk majikan yang sedang mencari pekerja.

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Sesi pendaftaran calon untuk ditemuduga

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Calon menunggu untuk sesi temuduga

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Nama calon sedang diproses sebelum di temuduga

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Booth yang dibuka untuk kunjungan pelawat-pelawat yang hadir

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Antara booth yang di bukak untuk kunjugan pelawat

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Booth yang di buka di dalam Dewan Sri Budiman UiTM Shah Alam

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Sedikit taklimat kepada peserta-peserta 😀

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Taklimat kepada calon

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Sesi Interview yang dijalankan

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Sesi temuduga bersama majikan dan calon

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Tempat menunggu calon sebelum ditemuduga

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Fara Fauzana pun ada 😀

blogger, job fair, cara cari kerja, tips cari kerja, job fair uitm, uitm, Talent Corp SFCF Oct 2013 , career attack uitm shah alam, shah alam

Nizam Ijam In The House 😀

Macam mana? Korang tengok gambar pon dah tahu akan kemeriahan program Talent Corp SFCF Oct 2013 (PPP)ni… Banyak peluang di buka kepada semua pelajar dan graduan untuk menceburi pelbagai bidang yang yang di tawarkan.. Dan yang paling seronoknya, peluang sebegini akan terus dibuka dari masa kesemasa bagi memberi peluang kepada pelajar dan graduan untuk mencari pekerjaan yang sesuai dengan kos dan minat diorang.

Untuk maklumat lebih lanjut korang boleh layan di facebook Sector Focus Career Fair dan korang boleh semak #SFCFUITM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.