Review Ninetology U9Z1 dan Lenovo K900

Review Ninetology U9Z1 dan Lenovo K900
5 (100%) 1 vote

review handphone, review gadjet, review ninetology U9Z1, review Lenovo k900, review Produk Ninetology, review Lenovo smartphone, Cara review smartphone, Spec Lenovo k900, spec Ninetology U9Z1, review handphone murah,

Aku di offer untuk merasa kehebatan Ninetology U9Z1 dan Lenovo K900 selama seminggu .. Ternyata peluang yang macam ni aku takkan lepaskan memandang aku memang suka gadjet tapi nak lepas kan duit ke sana.. aku agak keberatan.. HAHA Jadi bila diberi peluang untuk review smartphone seperti ni.. Aku memang akn mengambil peluang sebaik-baiknya untuk mencuba dan menilai smartphone mana yang lebih berkualiti..

Aku share kan dengan korang spec kedua-dua handphone yang ohsem ni 😀

Spec Ninetology U9Z1

Berat: 191g
Form Factor: Full Touch Screen
Platform: CPU Quad Core 1.2GHz
GPU PowerVR SGX544
Sistem Operasi: Android 4.2
Memori Dalaman: 16GB ROM / 1GB RAM
Storage luar: N/A
Saiz: 5.7 inch
Resolusi 1280 x 720 HD
Technology Corning Gorilla Glass 2, IPS, Capacitive Multi Touch Screen
Connectivity Network: GSM 900/1800 MHz, WCDMA 900/2100 MHz SIM 1, GSM / WCDMA, SIM 2 GSM / WCDMA
Data HSDPA+ DL≈42Mbps, UL≈11.2Mbps , EDGE & GPRS – class 12
Wi-Fi: Yes ( 802.11n, 802.11g, 802.11b)
Bluetooth: BT 4.0
GPS / AGPS:Yes / Yes
Kamera: Kamera utama 12.0MP Kamera depan:: 5.0MP
Kamera Utama: F2.2 Aperture, Autofocus, BSI, HDR, Continuous shot(up to 99 shots), Smile & Face detection, Quick Panorama
Kamera depan: Self timer, BEAUTY mode
Sensor: Proximity Sensor, Motion Sensor, Ambience Sensor, Magnetic Sensor
Connectors: USB, USB 2.0
SD Slots: N/A
Audio Output: 3.5mm Audio Jack
Power & Battery Capacity: Li-Ion 2600 mAh
Talk Time: Up to 10.5Hrs
Stand-by Time: Up to 372Hrs
Multimedia: Player Android Origin Player
Audio Format: MP3 / MIDI / AWB / AMR / WAV
Voice Recording: AMR
Video Format: 3GP/ MP4/ AVI/ MKV
Video Recording: 3GP (1080p@30fps)
Features: 3G Video Call, Dual SIM
Apps: Social Network, Facebook, WeChat, Google +, Google Hangouts
Productivity & Utilities: File Manager, Adobe Reader, ThinkFree Office Viewer NQ Mobile Security, NQ Vault, M Warranty, Entertainment: Youtube, Radio FM
Appstore:Google Playstore
Browser:Android Native Browser
Accessories: Battery, Charger, USB cable, Earpiece, Screen Protector(Clear), Protection Case, Quick Start Guide, Warranty Card
Packaging: Premium Gift Box

Untuk Spec Lenovo K900 pulak

review handphone, review gadjet, review ninetology U9Z1, review Lenovo k900, review Produk Ninetology, review Lenovo smartphone, Cara review smartphoe, Spec Lenovo k900, spec Ninetology U9Z1, review handphone murah,
spec untuk Lenovo K900

Korang boleh lihat sendiri perbezaan kedua-dua handphone atau smartphone ni melalui spec yang aku selitkan kat atas..

Skrin Dan Saiz Telefon Pintar

Kedua telefon pintar ni sangat-sangat ngam dengan tangan aku memandangkan aku seorang yang memiliki tangan yang besar. Dan keadaan skrin dia yang jelas sangat-sangat memudahkan penguna smartphone ni tak kira yang rabun atau pun yang jelas penglihatan untuk melihat dengan sejelas-jelasnya apa yang tertulis di skrin handphone ini..

Sosial Media

Kedua-dua handphone ini memiliki kemudahan aplikasi sosial media seperti Facebook, Twitter dan Instagran.. Jadi kepada yang giler glemer macam aku ni.. handphone ni memang sangat-sangat sesuai untuk korang gunakan untuk update sosial media korang… Korang blogger? lagi lah sesuai jika korang nak jadikan handphone sebagai alat untuk anda LIVE BLOGGING

review handphone, review gadjet, review ninetology U9Z1, review Lenovo k900, review Produk Ninetology, review Lenovo smartphone, Cara review smartphone, Spec Lenovo k900, spec Ninetology U9Z1, review handphone murah,
Gambar yang ditangkap oleh Lenovo k900
review handphone, review gadjet, review ninetology U9Z1, review Lenovo k900, review Produk Ninetology, review Lenovo smartphone, Cara review smartphone, Spec Lenovo k900, spec Ninetology U9Z1, review handphone murah,
Gambar mengunakan Ninetology U9Z1

 

Kamera

Yang ni dah tentu menjadi keutamaan mereka-mereka yang hensem macam aku dan cun macam Fatin Liyana.. eh haha.. Korang mesti nak tengok kualiti kamera yang disediakan oleh kedua-dua handphone ni.. Dan yang tentu yang suka tangkap gambar sendiri.. korang mesti suka kamera depan yang mempunyai kualiti yang tinggi..

Untuk kamera utama Ninetology U9Z1 ni mempunyai power sebanyak 12.oMP dan Lenovo k900 pulak mempunyai kamera 13.0MP..  Jadi kepada yang suka mengambil gambar permandangan dan gambar yang mengunakan kamera utama dah tentu korang dah dapat tangkap kamera mana yang akan menjadi pilihan korang.

Bagi kamera kedua iaitu kamera depan Ninetology U9Z1 memiliki power yang lebih hebat iaitu 5.0 MP berbanding 2.0 MP untuk Lenovo K900. Jadi kepada yang suka tangkap gambar sendiri lepas tu post di Instagram.. Korang mesti dah terpedaya dengan yang mana satu yang akan menjadi pilihan hati 😀

Touch Skrin

Setelah aku rasa kedua-dua smartphone ni.. apa yang aku dapat nilai skrin sentuh kedua-dua smartphone ni tak jauh bezanya.. Tapi aku memilih skrin Lenovo k900 sebab lepas aku try dua-dua telefon pintar ni… aku terus suka dan tertarik dengan touch skrin Lenovo k900.  Tapi pada hakikatnya.. kedua-dua smartphone ni mempunyai skrin touch yang hampir sama.

review handphone, review gadjet, review ninetology U9Z1, review Lenovo k900, review Produk Ninetology, review Lenovo smartphone, Cara review smartphone, Spec Lenovo k900, spec Ninetology U9Z1, review handphone murah,
gambar yang diambil oleh kamera yang dipinjam..hehehe

Jadi terpulang lah kepada korang smartphone mana yang menjadi pilihan korang… Sama ada Ninetology U9Z1 atau Lenovo k900 😀

jom kita join dengan klik banner kat bawah ni 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.