Tips Beli Kasut Untuk Lelaki Maskulin

Tips Beli Kasut Untuk Lelaki Maskulin
5 (100%) 1 vote

Maskulin.. bila citer pasal ni.. dah tentu fashion lelaki dan cara penampilan akan menjadi keutamaan.. Ramai wanita berpendapat lelaki kurang menjaga penampilan mereka.. Dan tanggapan mereka silap… Ramai lelaki sekarang sudah mula menjadikan fashion yang terkini sebagai pilihan mereka untuk mereka tampilkan di khalayak ramai..

cara pilih kasut lelaki, lelaki, maskulin, pilh kasut, tips beli kasut lelaki, cara pakai kasut untuk lelaki, kasut lelaki, kasut lelaki cantik, kasut lelaki smart

Dalam entry ni aku ingin menulis mengenai kasut.. Ramai lelaki mengambil mudah dengan cara pengambilan kasut.. Bagi mereka asal muat itu sudah cukup… Tetapi mereka silap.. terdapat beberapa perkara yang korang kena pikir supaya pembelian kasut anda tidak sia-sia..

cara pilih kasut lelaki, lelaki, maskulin, pilh kasut, tips beli kasut lelaki, cara pakai kasut untuk lelaki, kasut lelaki, kasut lelaki cantik, kasut lelaki smart

Antara perkara yang perlu korang ambil kira sebelum membeli kasut:

  1. Beli kasut waktu Siang ataupu petang, Ini kerana kaki anda berada didalam saiz yang tepat dan kasut yang anda sarung waktu ini akan menjadi selesa…
  2. Berdiri tegak, dan pastikan kasut itu betul-betul selesa.. Anda perlu berjalan disekitar kedai.. dan pastikan anda berjalan diatas simen.. bukan diatas karpet atau permaidani.. sebab korang nak jalan atas jalan kan…
  3. Pastikan saiz betul ‘ngam’ dan tengok tumit dan jari kaki korang tidak terkeluar daripada saiz asal kasut.
  4. Cuba sekali dengan stoking.. Jika korang yang jenis pakai stoking dengan kasut.. Maklum lah sekarang ada stoking nipis dan stoking tebal.. Jadi cuba sekali dengan kasut supaya korang tak tersalah saiz..

cara pilih kasut lelaki, lelaki, maskulin, pilh kasut, tips beli kasut lelaki, cara pakai kasut untuk lelaki, kasut lelaki, kasut lelaki cantik, kasut lelaki smart Jangan buat perkara ini jika anda nak beli kasut… Perkara yang dilarang semasa beli kasut

  • Jangan terburu.. Pilih yang sesuai dengan penampilan anda
  • Jangan beli pada waktu pagi sebab kaki anda tidak berada didalam keadaan maksimum pada waktu itu.
  • Jangan cuba dengan cara duduk sahaja… kadang-kadang kita selesa dengan saiz kasut pada waktu duduk tapi waktu berjalan, belum tentu lagi
  • Jangan beli kasut dengan cara ikut saiz sahaja.. kerana setiap jenama kasut sudah pasti berbeza
  • Jangan pilih kasut yang ­dirasakan terlalu ketat ­walaupun menganggap kaki akan biasa dengan saiz dipilih kerana lambat-laun, timbul masalah lain seperti sakit dan melecet melainkan jika kita ingin mengambil risiko itu atau hanya dipakai untuk satu malam saja.

cara pilih kasut lelaki, lelaki, maskulin, pilh kasut, tips beli kasut lelaki, cara pakai kasut untuk lelaki, kasut lelaki, kasut lelaki cantik, kasut lelaki smart Sampai disini sahaja dulu tips dia..  Akan aku kongsikan lagi tips2 yang lain dengan korang di entry yang akan datang…

7 thoughts on “Tips Beli Kasut Untuk Lelaki Maskulin

  1. suka beli kasut bata….best. Nota; Leceh ler blog ni tak kasi update ruang website ler pulak jika komen pertama kali…ada apa-apa kelebihan ke buat begitu? mungkin ini blog celebriti yang tinggi trafiknya kot?

    1. sorru saya tak paham… sebab org lain boleh jer update…. check diri sendiri bro… baru hentam org lain 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.