Cara Bergambar Nampak Kurus

Cara Bergambar Nampak Kurus
4.6 (92%) 5 votes
gambar kurus, tips kurus, picture is fake, tipu gambar kurus, tips kurus dengan mudah, cara nak kurus cepat, kurus gila, makan nasi tapi nak kurus, cara bergambar, posing gambar terbaik,
saja nak tayang sket..

Assalamualaikum .. ramai yang tegur aku… Kenapa dalam gambar aku nampak kurus.. padahal depan-depan gemuk giler.. Memang aku mengaku aku gemuk.. kalau tak gemuk takkan lah berat aku mencecah 100kg kan.. Aku dalam usaha nak turunkan semula.. Tapi, dalam entry ni aku nak kongsikan kepada korang… walaupun kita gemuk.. kita tetap berpeluang untuk posing dan mendapat gambar terbaik kita… Ada sesetengah orang yang kurus, tetap boleh nampak gemuk di dalam gambar.. Dan posing memainkan peranan yang sangat penting..

Jadi aku kongsikan dengan korang bagaimana posing memainkan peranan yang sangat penting…

1. Bergambar dari depan.. Ini adalah tips terbaik untuk anda kelihatan sangat kurus… Seperti saya di dalam gambar ni.. Kalau anda nak order kat photographer.. cakap saja gambar I/C atau gambar kad pengenalan.. Mesti diorang paham…

gambar kurus, tips kurus, picture is fake, tipu gambar kurus, tips kurus dengan mudah, cara nak kurus cepat, kurus gila, makan nasi tapi nak kurus, cara bergambar, posing gambar terbaik,

2. Pilihan baju untuk bergambar.. Ini adalah tips yang penting… bagi melindungi diri anda atau bentuk badan anda yang sebenar.. Anda digalakkkan supaya memilih pakaian yang gelap… Supaya bentuk badan anda boleh dilindung..

gambar kurus, tips kurus, picture is fake, tipu gambar kurus, tips kurus dengan mudah, cara nak kurus cepat, kurus gila, makan nasi tapi nak kurus, cara bergambar, posing gambar terbaik,
maybe anda kata saya edit.. saya edit background sahaja… tidak pada bentuk badan..

3. Bergambar dengan orang yang sama saiz atau lebih besar dari anda… Ok yang ni aku tak nak lah bagi contoh.. Nanti ada yang terasa… Korang boleh cuba sendiri.. Dan jika dia berkesan.. Laju2lah upload gambar ke facebook selaju-lajunya.. HEHE

4. Cover bahagian badan anda yang akan menampakkan anda gemuk.. seperti gambar bawah ni.. Ingat saja-saja aku pegang kod tu? ada makna ok..

gambar kurus, tips kurus, picture is fake, tipu gambar kurus, tips kurus dengan mudah, cara nak kurus cepat, kurus gila, makan nasi tapi nak kurus, cara bergambar, posing gambar terbaik,
tutup bahagian yang anda rasa akan menampakkan anda gemuk

5. Pilih gambar yang nampak kurus sahaja.. Yer lah.. bila dah tangkap lebih 100keping gambar.. Takkan tak da 10 gambar korang yang nampak kurus kan? betul tak?

6. Bagi lelaki pakai baju atau jaket yang berkolar… Akan nampak lah kekurusan anda..HAHA

7. Bagi wanita bergambarlah dari atas… sebab takde orang akan maki anda gedik.. sebab anda wanita

8. sila baca tips no 9

9. ko pergi jogging lah kalau nak kurus… HAHA

p/s: jika photographer boleh hafal step2 posing yang menampakkan seseorang tu kurus.. aku pasti client bertingket-tingket mencari korang

14 thoughts on “Cara Bergambar Nampak Kurus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.