MTH 2013 – Test Drive Proton Preve Di Litar Sepang

Rate this post

test drive, proton, preve, MTH2013, traveling, racing, Malaysiatourismhunt2013, gayatravel, malaysia, sepang,

Assalamualaikum.. hari ni adalah hari pertama aku didalam program Malaysia Tourism Hunt 2013.. Hari ni aku mengambil peluang untuk pandu uji kereta kebanggaan Malaysia.. Proton Preve..

Ini adalah kali pertama aku menjejakkan kaki di Litar Sepang. Litar kebanggaan Malaysia.. Dan rekod terbaik disini dicipta oleh pelumba Juan Pablo Montoya.. Bila aku dengar macam tu… Aku pun berangan lebih la nak potong rekod tu HAHA

test drive, proton, preve, MTH2013, traveling, racing, Malaysiatourismhunt2013, gayatravel, malaysia, sepang,
ramai kata aku macam teknikal Ferrari.. HAHA

Bila masuk jer litar Sepang ni.. terus bersemangat aku menekan minyak untuk melihat sejauh mana kehebatan Proton Preve ni.. Ternyata, apa yang aku bayangkan memang dapat aku rasa… Body yang solid dan padat membuatkan aku lebih selesa mengawal kereta ni.. Senang kata, tak goyang laa…

test drive, proton, preve, MTH2013, traveling, racing, Malaysiatourismhunt2013, gayatravel, malaysia, sepang,
Selepas berjaya meminta Montaya.. gua masih tak menang! haha

Lepas sahaja test drive, aku dan rakan media beramai-ramai pergi ke Taman Ekuestrian Putrajaya.. Untuk melihat sendiri kuda-kuda yang menjadi bualan ramai ni.. Dan aku dapat apa yang aku nak.. Memang kuda kat sini memang cun-cun.. Siapa yang hensem macam aku.. Memang kuda betina uka.. HAHAHA

IMAG0947

test drive, proton, preve, MTH2013, traveling, racing, Malaysiatourismhunt2013, gayatravel, malaysia, sepang, main dengan kuda, kuda putih, kuda padi, kuda jantan, kuda betina,

Ok.. aku rasa cukup lah dulu sampai sini.. aku akan update dari semasa ke semasa… megikut kelajuan line internet.. kalau nak lagi cepat.. follow my Instagram k! ๐Ÿ˜€

14 thoughts on “MTH 2013 – Test Drive Proton Preve Di Litar Sepang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.