Layan Cendol Kebanggaan Banting

Layan Cendol Kebanggaan Banting
Rate this post

cendol.banting, selangor, cara buat cendol, cendol tersedap di Malaysia, makan cendol, gambar cendol,cendol gergasi, cendol power, rasa cendol, cendol terkiniAssalamualaikum.. hari ni aku nak kongsikan yang aku mennerai (mencuba) cendol banting yang selalu diuar2kan oleh AhmadFaizal.com, ohcikgu.com, earncent.com dan blogger-blogger yang lain..  Jadi aku dengan motor superbike modenas 110 terus bergegas ke Banting untuk mencuba sendiri cendol yang menjadi buah mulut, buah-buahan orang Banting ni.. HEHE

cendol.banting, selangor, cara buat cendol, cendol tersedap di Malaysia, makan cendol, gambar cendol,cendol gergasi, cendol power, rasa cendol, cendol terkini
ni la kedai yang gua melepak baru2 ni..

Bila aku dihidangkan dengan cendol ni.. Aku dapat melihat sedikit kelainan yang ada kat dalam cendol ni.. Cara persembahan dia… Belum masuk mulut pon korang dah dapat teka yang rasa dia memang BOOM!

Lepas jer aku makan cendol kat sini… memang aku balik rumah terus search.. sebab nak tanya pendapat orang lain jugak pasal cendol ni… Sekali tengok punya tengok… Yahoo Entertaiment pon dah update pasal cendol banting ni.. Memang lerrrr terbaik!!

sedikit gambar yang boleh aku kongsikan..

cendol.banting, selangor, cara buat cendol, cendol tersedap di Malaysia, makan cendol, gambar cendol,cendol gergasi, cendol power, rasa cendol, cendol terkini

cendol.banting, selangor, cara buat cendol, cendol tersedap di Malaysia, makan cendol, gambar cendol,cendol gergasi, cendol power, rasa cendol, cendol terkini
cendol jagung
cendol.banting, selangor, cara buat cendol, cendol tersedap di Malaysia, makan cendol, gambar cendol,cendol gergasi, cendol power, rasa cendol, cendol terkini
cendol pulut

Apa macam? terliur? apa lagi jom la kita serbu ramai-ramai ke Banting untuk membahan cendol Banting kebanggaan AhmadFaizal ni..HEHE

Nak tengok gua buat magic tak?

cendol.banting, selangor, cara buat cendol, cendol tersedap di Malaysia, makan cendol, gambar cendol,cendol gergasi, cendol power, rasa cendol, cendol terkini
mula-mula macam ni..
cendol.banting, selangor, cara buat cendol, cendol tersedap di Malaysia, makan cendol, gambar cendol,cendol gergasi, cendol power, rasa cendol, cendol terkini
Lepas tu macam ni.. HAHA

23 thoughts on “Layan Cendol Kebanggaan Banting

  1. Benda-benda makanan ni, biasa yang sedap dan ikhlas hati penjualnya selalu jumpa kat belah-belah luar bandar. Dalam tengah-tengah pekan Kolumpo ni, orang biasanya jual sebab nak untung cepat je. Rasa sedap tak sedap hapa dia pedulik.

    Tengok cendol Banting rasa terliur la pulak.
    Anak Askar Pencen recently posted…Suami yang Mengemas RumahMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.